Friday 15 February 2013

RESEPI RAINBOW CAKE



RESEPI RAINBOW CAKE

bahan-bahan:
-250g unsalted butter
-220g gula kaster/gula kisar
-4 biji telur ayam *basuh dulu
-220g tepung gandum + 1 tsp serbuk penaik
-5 sudu besar susu segar/susu cair + 1 tsp esen vanilla

cara-cara:
1.panaskan oven pd suhu 170'
2.pukul butter dan gula smpai kembang atau gebu
3.msukkan telur sebiji demi sebiji
4.masukkan tpung dan serbuk penaik yg telah diayak berselang seli dengan cmpuran susu dan esen.
5.bahagi kepada 4 bekas,dan letak 4 pwrna yg berbeza.
6.lenser loyang dngn butter,dan tuangkan adunan td*bkr asing2 slama 20 minit pd suhu 170'.

CHEESE FROSTING

bahan-bahan:
-250g cream cheese
-120g butter
-1 cwn gula asising/gula kaster
-1 tsp esen vanilla
-sedikit perahan lemon*jika perlu

cara-cara:
1.pukul cheese dan butter hngga creamy.
2.tambah gula,esen,dan perahan limau.
3.hiaskan kek dengan kreativiti anda.


No comments:

Post a Comment